Kuchařský Kiritsuke nůž na pečivo 210 mm Dellinger Volcano

Kód: XZ-B38-MB
2 749 Kč
Skladem (13 ks)
Můžeme doručit do:
10.5.2024
Možnosti doručení

Japonský nůž na pečivo v japonském stylu s délkou ostří 210 mm. Rukojeť z červenočerné G10 damaškového vzoru s ozdobným nýtem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský Kiritsuke nůž na pečivo Kiritsuke Dellinger Volcano Series.

Nůž s vroubkovaným ostřím se nejlépe hodí na potraviny, které jsou na povrchu tvrdé a uvnitř měkké, bez přílišného tření, které způsobuje drobení, vysypávání či trhání. Je ideální na krájení čerstvého chleba s křupavou kůrčičkou, tvrdé rohlíky nebo vláčnou bábovku. Dokáže skvěle rozříznout i velký meloun nebo ananas.

Čepel nožů z Volcano series je tvořena jádrem z práškové oceli 14Cr14MoVNb o tvrdosti 62-64 Rockwella, které je vloženo mezi 72 vrstev damaškové oceli. Díky tomu je čepel mimořádně odolná a houževnatá. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel japonského tvaru s překrásným damascénským vzorem minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli. Damascénský vzor řady Volcano je jedinečný, neopakovatelný a stane se symbolem Vaší individuality.


Rukojeť je vyrobena z červené a černé G10 damaškového vzoru. Je zdobená středovým mozaikovým nýtem. Trojité nýtování zajišťuje dokonalou pevnost, stabilitu a spojení ostří a rukojeti. Rukojeť je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržená pro vynikající ruční ovládání. Speciálně navržený tvar rukojeti je vhodný pro asijský úchop nože. G10 je voděodolná a zcela bez zápachu, nevyžaduje prakticky žádnou údržbu. Nezačne v průběhu času korodovat, oxidovat, zůstane stejně tvrdá a pevná.


Parametry nože:

Celková délka: 345 mm
Délka ostří:
210 mm
Délka rukojeti: 110 mm
Hmotnost: 260 g




Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.

Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.

Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.

Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.

Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)

Vyrobeno v Číně.


Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.

 




Doplňkové parametry

Kategorie: Nože
délka ostří: extra velké nad 200 mm
materiál čepele: japonská damašková ocel (Damascus Steel) VG10
materiál rukojeti: G-10
typ nože: na pečivo (Bread)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Provozovatel e-shopu

      Nože od řezníka s.r.o.
      Sídlo firmy: Lonkova 510, 530 09 Pardubice
      IČO: 06833616
      DIČ: CZ06833616
© 2020 Nože od řezníka, s. r. o. | Všechna práva vyhrazena | Designed by Bouncer Graphics