Popis
Tradiční východoasijský nůž Santoku s délkou čepele 185 mm. Určený je pro profesionální prostředí a všechny vyznavače kvalitních nožů.
- perfektně ostrý a odolný
- 67 vrstev damascénské oceli
- oboustranně broušený
Čepele nožů této řady jsou vyráběny ručně z 67 vrstev damascénské oceli složitým procesem vrstvení a překládání ocelí s různým obsahem uhlíku. Tento způsob výroby dává nožům ty nejlepší vlastnosti - nože jsou bezkonkurenčně ostré, houževnaté a odolné. Svoji ostrost si navíc uchovávají po velmi dlouhou dobu. Konstrukce nože je optimálně vyvážená a povrch rukojeti příjemný na dotek, s nožem se proto výborně manipuluje.
Nůž je dodáván v luxusní dárkové krabičce.
CO NŮŽ, TO ORIGINÁL
Luxusní vlnkový vzor na čepeli, charakteristický pro nože z damascénské oceli, je díky ruční výrobě u každého nože originální.
PROČ NŮŽ SANTOKU?
Santoku je tradiční nůž, určený pro univerzální použití. Zpracovat s ním tak můžete maso, zeleninu, ovoce, ryby, ale také ho využijete např. při přípravě sushi. Ve východní Asii si tento nůž chválí také pro tenké ostří, které umožňuje čistý řez, díky čemuž z krájených surovin neunikne zbytečně šťáva. Rozměry čepele umožňují nakrájenou surovinu podebrat a přenést na pánev.
Nože Santoku doporučujeme pro svoje univerzální použití do všech kuchyní jako základní nůž.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.