Kaméliovy olej

Neohodnoceno
 

Pro ošetření uhlíkových ocelí

Dostupnost Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do
26.4.2019
199 Kč
   
Kód produktu 1912
Značka Distributor: Zdena Pěkná
Kategorie příslušenství k broušení nožů
Záruka 2 roky
 

Čepele nožů z uhlíkových ocelí, které nejsou nerezové, 

 je třeba náležitě ošetřit již před prvním použitím a následně ošetřovat po několika použitích.   

Tento druh oceli je náchylný k drobné patině a výskytu rzi, proto je třeba dodržovat určitá pravidla 

  • Před prvním použitím nůž ošetřit kaméliovým olejem OK-100
  • Když nůž nepoužíváte, uchovávejte jej vždy v antikorozním papírovém pouzdru, se kterým Vám byl dodán
  • Vždy co nejdříve po použití nůž řádně omyjte a co nejlépe VYSUŠTE (doporučujeme následně opět použít kameliový olej OK-100)

PÉČE O NOŽE TOJIRO

Nože Tojiro jsou vyrobeny z vysoce kvalitní ocele s dlouhou životností a skvělými užitnými vlastnostmi. Aby Vám nože dobře sloužily co nejdéledodržujte tato pravidla:

  • Po každém použití omývejte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem a poté důkladně opláchněte. Nakonec nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Opravdu důkladně nůž omyjte především po krájení nakládané zeleniny, citrusových plodů, cibule, apod. Nenechávejte nůž delší dobu ve vodě!
  • Nože s dřevěnou rukojetí a nebo z uhlíkové oceli omývejte pouze ručně! Ostatní nože je možné umýt v myčce, avšak pro udržení kvality ostří doporučujeme i tyto nože omývat pouze ručně.
  • Nože z uhlíkové oceli - nejsou nerezové a vyžadují proto větší péči a to obzvláště při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, potřít kaméliovým olejem a vložit do antikorozního papírového pouzdra, se kterým byl dodán. Drobnou patinu či rez odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.
  • Nože z nerezové oceli - tyto nože jsou v podstatě bezúdržbové. Pro maximální péči doporučujeme ošetřit čepel nože kaméliovým olejem 1-2x ročně.
  • Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.
  • Doporučujeme brousit pouze na kvalitních, japonských, vodních, brusných kamenech. Standardní ostření nožů je jednoduché, avšak nemáte-li patřičné zkušenosti, doporučujeme pořídit si vodítko (stabilizátor) pro udržení správného úhlu broušení. Opravy doporučujeme přenechat odborníkům. Nedoporučujeme používat k ostření nožů pouze jednoduché ostřiče. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, když nemáte dostatek času nabrousit nůž kvalitně na brusných vodních kamenech
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.